apr 2006
intel iMac
I’ve been a Mac-user since 1989. Mac SE/30 was the first one, and boy do I remember the day it came. I still remember driving home from my fathers office, where it got delivered. In the back seat it was, the box. I was like a kid (wait a minute. I was a kid&hellipWinking
The next one I had was a 8500, with a 604 PowerPC processor. It screamed! Then the iBook, with a G3, then the Ti PowerBook (G4). And now, here I am, in front of my shining white iMac. Powered by a dual core intel chip.

Any difference? No. Exept speed. Compared to any of my earlier Macintoshes, this one screams. Going back to the TiBook is like…torture by slowness.
Am I totally happy with the iMac? Let me say it like this: If I’d had the money I’d buy a 17“ MacBook Pro in an instant and not look back. I can’t wait for the towers to come out!!!
The future?

Now, where did I put those shades?
|
Golden Week
Eller så sier de i allefall. En uke med ferie - og det virker som om halve Japan har forlatt landet (eller i det minste byene).
Vi hadde en liten forsmak på dette da vi dro til Osaka i dag. Klokka var vel rundt halv ett da vi ankom Umeda stasjon (etter 45 minutter på Hankyu-line sitt ekspresstog), og det var så godt som folketomt da vi vandret i shoppingsenteret på jakt etter noe å spise. En helt annen historie er selvsagt når vi endelig snudde nesa hjemover i halv sekstiden. Tjåka fullt overalt...
Eller så sier de i allefall. En uke med ferie - og det virker som om halve Japan har forlatt landet (eller i det minste byene).
Vi hadde en liten forsmak på dette da vi dro til Osaka i dag. Klokka var vel rundt halv ett da vi ankom Umeda stasjon (etter 45 minutter på Hankyu-line sitt ekspresstog), og det var så godt som folketomt da vi vandret i shoppingsenteret på jakt etter noe å spise. En helt annen historie er selvsagt når vi endelig snudde nesa hjemover i halv sekstiden. Tjåka fullt overalt. Vi bestemte oss for en kaffe på Starbucks, og det var (selvsagt) ikke en plass å oppdrive, så vi rusla mot stasjonen mens vi nøt drikken. Utenfor bygningen var det så pakka med folk at saridner har større plass til å spille fotball enn det vi hadde til å løfte armene. En eller annen ape-hjerne av en døgnflue var omringet av hysteriske, mobil-fotograferende jentunger (et sted mellem 17 og 25, kanskje?) og det var k l i n u m u l i g å k o m m e f r a m. Pokkers idioter. Det var rett før jeg ga ham et barberblad og ba ham gå ut på motorveien og leke litt i fronten på en trailer på vei mot en av Japans mange atomkraftverk.
Vi dro til Osaka av to grunner - men den viktigste var at jeg trengte å besøke “tempelet” i stål og glass. Tempelet ligger i Shinsaibashi, og har et hvitt eple på siden. Jeg snakker selvsagt om Apple Store i Osaka. Vi trengte et par video-overganger så vi kan koble en ekstra skjerm til iMac’en. En 24“ fra Dell er bestillt, men vi får se hvor lang tid det tar...
Den andre grunnen til at vi dro til Osaka var Yodobashi Camera - jeg trengte mer HDV-tape. Og de er billigst der (såvidt jeg har funnet i allefall). Og jeg ønsket å klå litt på et Canon XH1 (til røfflig 50 store lapper). Det ble ikke så mye klåing - butikkpersonalet var heller stive i blikket da jeg løftet det opp. Det var sikret med et av de tjukkeste kjettingene jeg har sett festet til et kamera. Kjettingen egnet seg til å låse motorsykkelen med. Men et lekkert kamera er det - og når jeg vinner i Lotto spørs det ikke om et sånt havnet i heimen. På den andre side - det har helt sikkert kommet noe nytt og spennende på kamerafronten når det skjer.
Skal bli spennende å se hvor mange som kommer til Kyoto i kommende uke. Antar jeg ikke blir aleine i gatene med video-kameraet mitt...
|
MacJournal 4
In my ever ongoing search for software, I upgraded my MacJournal 3 to v. 4 today. This entry is, in fact, written in MacJournal 4 (from Mariner Software) and uploaded to my WordPress blog (if everything goes as planned, that is&hellipWinking
Am I exited? Well, I don’t know. If it works - great ! If not. !


OK. Update. Took about 2 minutes to check and be happy. Now we only have to see if this actually will make me more even in my updates on my blog.
|
Native, Rosetta, Windows and 3DMax on the iMac
Native (Universal) apps are very fast. I got the upgrade to Final Cut Studio, and editing is fun again! Rosetta-apps are fast. Electric Image is faster than on my TiBook, but still slower than in Parallels Workstation (running Windows (almost)fullspeed on the Mac). And I don’t miss OS9 a bit. I even (it do be against my belief) run Windows in BootCamp on the iMac. Before you say anything else, let me explain why.

I run windows on it because I’m not buying a windows box! My wife needs windows to run 3DMax, and thats it. The moment they release a Mac-version of 3DMax, Windows flies out the window. It SUCKS!!!!! I hate the damn thing. How can the biggest software company in the world manage to make so many mediocre products and get all those suckers to actually like it? It only proves the ol’ saying. One is born every second… Man, what a clunky piece of JUNK!

3DMax seems to be a nice piece of software, but I’ll let Shino talk more about it in a later entry.
|
Internett!
Så har det endelig skjedd. Noe helt fantastisk. En facinerende ting, alt tatt i betraktning.
Hva da?
Vi har fått INTERNETT i heimen. Ikke mer flying for å finne en håttspått (og det har vært en kald fornøyelse, tro meg) og oftere oppdatering av blogger og raskere svar på e-poster (og tilstedeværelse på AIM/MSN/Yahoo/IRQ).
Det tok bare tre måneder… Hvem var det som sa at alt gikk så fort i Japan? Han har ikke vært der, det er helt sikkert.
|